viernes, 7 de noviembre de 2008

PRESENTACIO DEL LLIBRE ‘TOTS ELS CAMINS PORTEN A ‘ROMANIA’


La Penya Blaugrana Som un Sentiment va acollir la presentació del llibre “Tots els camins porten a Romania”, de Ramon Usall, una novel·la que és el primer cas del detectiu Rafel Rovira, un investigador privat lleidatà molt culé i molt futboler.
La nova seu social de la Penya Blaugrana Som un Sentiment va acollir, el divendres 27 de juny, un acte molt peculiar: la presentació del llibre “Tots els camins porten a Romania”, el primer cas del detectiu lleidatà Rafel Rovira. L’acte comptà amb la presència de Daniel Rovira, president de la Penya Blaugrana Som un Sentiment, i de Ramon Usall, escriptor, i també integrant de l’esmentada penya lleidatana.
Durant la presentació, al marge de glossar els aspectes literaris de l’obra, Ramon Usall presentà el detectiu Rafel Rovira, un detectiu, que com s’aprecia a l’obra, és molt culé i molt futboler. De fet, els lectors penyistes de ben seguir hi indentificaran espais coneguts, com va ressaltar Daniel Rovira, el president de la penya.
L’acte serví també per fer una mica de tertúlia al voltant del futbol a Romania i recordar així un dels episodis tràgics de la història culé, la derrota a la final de Sevilla de 1986 enfront un aleshores desconegut Steaua de Bucarest, un episodi que el llibre evoca en diverses ocasions.
En acabar la presentació se serví una degustació de palinca i d’afinata als assistents, que pogueren tastar així el gust dels licors romanesos a la mateixa seu social de la lleidatana penya Som un Sentiment.

0 comentarios: